Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 11:12 - Да! Да! Да! Дамски душ! - Е да, ама не!
Автор: devoyka Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7269 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Просто и безопасно като да си изжабуриш устата.
Ефикасно за изчистване след менструация.
Отлична идея за предпазване от бременност след случаен сексуален контакт ...
... и куп други заблуди съпътстват употребата на дамския душ. "Изобретен" преди повече от двеста години дамският душ все още има редица почитатели.    За случайно попадналите на тази статия мъже - дамският душ е уред, с който се впръсква разтвор в ... сещате се - там долу. Идеята е да се измие влагалището - дали просто за по-добра хигиена, дали защото вие мъже сте направили белята.   Редица гинеколози не препоръчват употребата на дамски душ, дори го считат за опасен, някои напълно го отричат като средство за интимна хигиена. Моето мнение е - дамски душ се ползва само с лекарско предписание!   В защита на дамския душ: Някои жени казват, че след дамски душ се чувстват освежени. За съжаление има твърде малко научни доказателства за ползата от къпането на "онова" място.    Доказаните "против": За съжаление, колкото и да рових из нета попаднах само на минуси за процедурата. Сега разбирам защо моята гинеколожка упорито ме отказваше от идеята за душчето, когато чух за него за пръв път.  
  • Вагинална инфекция (bacterial vaginosis) - употребата на дамски душ разрушава естествения бактериален баланс във вагината. Премахвайки "добрите" бактерии от вагиналната флора е официална покана към всички вредни бактерии да се заселят в току що почистеното ни жилище. Изследвания доказват, че жени спрели употребата на дамски душ по-рядко заболяват от вагинална инфекция.
  • Тазово-възпалителна болест (ТВБ или ТВЗ) - ТВБ е инфекция на пикочните пътища, фалопиевите тръби и яйчниците. Изследвания твърдят, че жените изполващи редовно дамски душ увеличават риска от ТВБ с до 73 процента!
  • Усложнения при бременност - Жените използващи дамски душ по-често от веднъж седмично забременяват по-трудно. Освен това рискът от извънматочна бременност се увеличава при употребата на дамски душ. Обяснението е изключително просто и недвусмислено доказано - напълно възможно е оплодената яйцеклетка да бъде изхвърлена от тялото с разтвора или да бъде върната в маточните тръби.
  • Рак на маточната шийка - Макар и непотвърдено, употребата на душ повече от веднъж седмично се свързва с увеличен риск от рак на маточната шийка
  След всичко това - трябва ли изобщо да се използва дамски душ? Не, не и без предварителна консултация с гинеколог. Самоцелното използване на дамски душ за промиване или премахване на естествената миризма на влагалището е абсолютно противопоказна. 

Щом дамският душ не заслужава славата на рицар на интимната хигиена, какво ни остава за да се погрижим за нашата женственост. Написах една статия за хигиената там долу. Статията е предназначена за момичетата, които тепърва започват да виждат своето тяло в нова светлина с настъпването на пубертета, но би могла да бъде полезна и на момичетата прехвърлили 20, 30 а защо не и повече години.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djani - Ало, гинеколожката-а-а...
03.02.2014 21:21
Както е тръгнало, нещо и за мъжки интимен гей-душ да кажеш? Ще те погнат от "Отворено общество" и "Хелзингския" за проповядване на неравнопоставеност и дискриминация между половете! Кво пра,им тогава???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: devoyka
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 43072
Постинги: 11
Коментари: 7
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол